1. Je bent hier:
  2. home
  3. motorreizen
  4. sauerland
  5. motorroutes sauerland
< terug

Ense – Hallenberg

138

Eerst een paar uur snelweg om daarna volop te gaan genieten; nog maar net van de snelweg af, worden de wegen smaller en hebt je meer hoogteverschil en meer bochten. Na 15 kilometer kom je bij de Möhnesee, een groot stuwmeer met imposante stuwdam, waar je prima kunt pauzeren. Je vervolgt de weg langs en over de Möhnesee en neemt een prachtig, rustig doorsteekje. De weg wordt steeds rustiger, heuvels, groen, weids uitzicht en bochten; kortom, Sauerland!

Sauerland A

230

De route start over mooie brede wegen met goed asfalt. Glooiend landschap met prettige stuurbochten. Eerste doel van de dag is een groot stuwmeer waar veel watersporters zijn te vinden en in de restaurants langs het water is het goed toeven. Vervolgens rijd je via heerlijke bochten en voor de meer ervaren rijders (met navigatieapparatuur) een afgelegen, maar bijzondere uitzichttoren, richting Winterberg. Via een prachtig groen dal met vakwerkhuis-dorpjes en mooie vergezichten, koers je verder. Uiteindelijk kan het gas er weer op en eindig je zoals je begonnen bent, met een mooie stuurweg door de bomen.

Sauerland B

227

Je begint met een mooie weg richting Bad Berleburg en gaat daarna over kleinere wegen verder door een rustige landelijke omgeving. Je rijdt het nog relatief rustige Rothaargebergte in. Daarna even lekker sturen op tempo en weer relaxed verder over rustige, glooiende wegen. De weg langs het Panoramapark is druk, maat heeft mooie bochten. Halverwege kun je op adem komen bij een leuke uitzichttoren met gelegenheid om wat te eten en drinken. Daarna volgt een prachtige weg met veel groen, bomen en haarspeldbochten! Via een aantal wintersport plaatsjes rijd je uiteindelijk weer de bekende regio binnen.

Hallenberg - Lüdenscheid

145

Nog een prachtige route tot besluit. De afwisseling is groot in wegen, landschap, dorpen en uitzicht. Van fraaie, smalle wegen tussen de bomen tot grotere wegen waar het tempo opgevoerd kan worden en je van bocht naar bocht kan swingen. Als toetje nog een stuwmeer; de Sorpesee, geschikt voor een laatste pauze aan het water. Na de Sorpesee nog een stevig stukje sturen met een aantal (haarspeld)bochten die de aandacht vragen.