1. Je bent hier:
  2. home
  3. motorreizen
  4. sauerland

Sauerland

Het Sauerland staat garant voor heerlijk, ontspannen toeren. Dit verrassende gebied biedt voor elk wat wils; ervaren en onervaren rijders kunnen hun hart ophalen. Brede en smalle stuurwegen zonder haast en drukte. Een uitgelezen bestemming om bergervaring op te doen en op het gemakje over de groene, glooiende hellingen rijden. Anderzijds kun je de bochten ook in een hoger tempo nemen en zo de moeilijkheidsgraad opvoeren. In welk tempo je het ook doet, het blijft prettig koersen. Motorrijders zijn in het Sauerland van harte welkom, getuige de vele biker-vriendelijke restaurants waar de lunch heel betaalbaar is en de gastvrijheid groot. Stuwmeren, bossen, witte dorpjes en vakwerkhuizen maken de toerdag compleet.

Verblijfplaats

Vanuit Hallenberg; de uitvalsbasis voor deze tour, is het Hochsauerland en het Rothaargebergte goed bereikbaar. Hallenberg heeft een klein, maar charmant centrum wat gedomineerd wordt door een grote witte kerk en vakwerkhuizen.

Hotelinformatie

Het hotel is een echte topper en krijgt ieder jaar zeer veel lof van de onze gasten! Een heel comfortabel 4 sterren hotel met ruime kamers en een uitstekend restaurant waar op frissere dagen het haardvuur lekker brand. Het diner is perfect verzorgd en in de gezellige bar drinkt de lokale bevolking ook graag een biertje. Het personeel is attent en vriendelijk en er is natuurlijk een garage voor de motoren

Kamers: Nette tweepersoons standaard kamers (3 sterren gekwalificeerd), rustig gelegen in bijgebouw achter het hotel met badkamer en TV. Gerenoveerde Komfort kamer met schrijftafeltje, badkamer en TV aan de voor- of achterkant van het hoofdgebouw, soms met balkon. Extra grote kamer met zitje en balkon, in het bijgebouw achter het hotel.
Alle tweepersoonskamers zijn uitgerust met een tweepersoonsbed met gescheiden beddengoed. Het hotel beschikt ook over een aantal meerpersoonskamers voor 3 of 4 personen.
Ontbijt: uitgebreid ontbijtbuffet.
Halfpension: naar keuze een 3 of 4 gangenmenu met hoofdgerecht keuze.
Parkeren: garage (gratis).

Routes

De routes zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren motorrijders. De wegen zijn overzichtelijk en veelal goed onderhouden. De lusroutes vanuit Hallenberg zijn circa 230 kilometer. De aanrijdroute start in de buurt van Unna (D). De uitrijdroute eindigt bij Bad L├╝denscheid (D).

Route informatie