1. Je bent hier:
  2. home
  3. motorreizen
  4. moezel

Moezel

MoezelDe bochtige rivier de Moezel is op z'n best tussen Trier en Koblenz. Hier, in de romantische Moezelvallei, vind je eindeloze wijnterrassen langs de steile rivieroevers, gezellige dorpjes, historische steden, oude burchten en natuurlijk bochtige wegen in alle soorten en maten. Met de Eifel als naaste buur is het een uitstekende bestemming voor een geslaagde motortrip. Op de soms bijna verlaten wegen kun je prima uit de voeten. De bochten zijn ontelbaar, de wegen van breed tot soms heel smal. Ter afsluiting van de reis kun je nog een kijkje nemen bij de Nürburgring. Dit is geen beginners trip, maar een uitdaging voor wie van bochten, hoogteverschillen, wijn en vakwerkhuizen houdt.

Verblijfplaats

MoorMotor koos als uitvalsbasis voor deze trip het gezellige, overzichtelijke plaatsje Ernst direct aan de Moezel. Hier zit je ook na het motorrijden goed. Smalle straatjes, restaurantjes en heerlijke terrassen. Je kunt bijna voor de deur inschepen voor een tochtje over de Moezel of de lokale wijn proeven bij één van de wijnboeren van Ernst.

Hotelinformatie

Hotel ErnstHet dorp Ernst ligt direct aan de Moezel. Zeg je Ernst, dan zeg je wijn. Wijnboeren, “weinprobe” en wijnfeesten. Hier ontkom je niet aan de Riesling druif, dus kun je er maar beter van genieten op een terras. Het mooie 3 sterren hotel heeft een fantastisch lounge terras, een gezellig restaurant en een garage voor de motoren. Ernst ligt op 5 kilometer van Cochem, met het gratis openbaar vervoer ben je snel in het drukke stadje om te winkelen of uit te gaan tot in de late uurtjes.

Hotel

  • Standaard tweepersoonskamers (16-18 m2) met badkamer, klein bureau en TV, uitgerust met 2 losse bedden of een tweepersoonsbed. Mogelijkheid om koffie en thee te zetten.
  • Comfort tweepersoonskamers (21 m2) met badkamer, bureau en TV, uitgerust met 2 losse bedden of een tweepersoonsbed. Mogelijkheid om koffie en thee te zetten.
  • De Luxe tweepersoonskamers (25 m2) met badkamer, zitje, bureau en TV, uitgerust met een tweepersoonsbed. Mogelijkheid om koffie en thee te zetten, minibar.
  • Gratis Wifi in hele hotel.
  • Garage voor de motoren.
  • Naar keuze halfpension: 3 gangenmenu.

Routes

De wegen in dit gebied zijn soms smal en bochtig, wat op sommige trajecten redelijk wat stuurmanskunst vergt. Om die reden is deze trip minder geschikt voor de beginnende motorrijder. De lusroutes vanuit Ernst zijn ruim 200 kilometer. De aanrijdroute start in de buurt van Bad Munstereifel (D). De uitrijdroute eindigt bij Bad Neuenahr/Ahrweiler(D).

Route informatie