1. Je bent hier:
  2. home
  3. motorreizen
  4. harz

Harz

HarzIn de Harz vind je een prachtige natuur, een druk stoomtreinennet en veel uitdagende activiteiten. Heerlijke slingerwegen, lekker sturen, mooie steden en zonnige terrasjes komen samen in de afwisselende routes door dit middelgebergte. Het deels voormalige oost Duitse gebied is een gezellige vakantieregio met makkelijk toegankelijke bezienswaardigheden, een laag prijspeil en vriendelijke bevolking. In het gastvrije Duitsland kun je onthaasten zowel op de weg als na de toertocht in een gemütliche biergarten of bierstube.

Aanrijden via/combineren met Sauerland mogelijk

Verblijfplaats

Altenau ligt in de Oberharz aan de rand van het National Park Harz en richt zich met name op het toerisme; ’s winters de sneeuwsporten en ’s zomers de wandelaars, kuurgasten en natuurlijk de motorrijders. Het hotel ligt in het sfeervolle, oude deel van het stadje met restaurantjes en terrassen.

Hotelinformatie

Het prettige 3 sterren hotel heeft een echte Duitse uitstraling met veel blank hout in het restaurant en in de kamers. Het heeft bovendien een gezellige bierstube, een leuk terras voor de deur, een goed restaurant en vriendelijke bediening.

Kamers: Ruime, praktische tweepersoonskamers voor twee en éénpersoonsgebruik met twee losse bedden met zitje en TV.
Ontbijt: Uitgebreid ontbijtbuffet
Halfpension: 3 gangen diner met hoofdgerecht keuze en saladebuffet
Parkeren: garage (gratis)

Routes

In de Harz zijn de wegen overwegend in prima staat, je kunt er lekker toeren. De dagafstand in de Harz is gemiddeld 240 kilometer. De aanrijdroute start bij Seesen (D). De uitrijdroute eindigt in de buurt bij Bad Gandersheim (D).

Route informatie