1. Je bent hier:
  2. home
  3. motorreizen
  4. elzas-vogezen

Elzas-Vogezen

Motorrijden in de Vogezen is sturen, sturen en nog eens sturen. Vakantie vieren in de Franse Elzas is kleur, fleur, romantiek en overheerlijke wijnen. Voeg deze gebieden samen en je hebt een heerlijke motorvakantie! De dichte bossen en steile hellingen met ontelbaar veel haarspeldbochten liggen praktisch naast de eindeloze wijnvelden en prachtige, sfeervolle dorpen. Tijdens de 7 daagse motorreis verblijf je op twee verschillende plaatsen. Zo bedwing je niet alleen de bekende, magnifieke Grand Ballon, maar toer je ook door het wat lager gelegen noordelijke park waar de wegen, dorpen en beleving weer heel anders zijn.

Uniek aan deze reis is het dagelijkse contrast: intensief sturen op de bergpassen en ’s avonds flaneren door het prachtige plaatsje Ribeauvillé. Het knusse hotel bevindt zich direct aan de Grand Rue met veel restaurantjes en terrassen. Fraaie oude huizen, steegjes, bloemrijke pleinen en winkeltjes, nodigen uit tot een stadswandeling. Geen zin in bewegen, dan kun je de wandelaars ook vanaf het eigen terras gadeslaan. Nip aan de superieure Elzasser wijnen en geniet van de couleur locale. Boek je de 5 daagse Elzas/Vogezen-Zuid reis, verblijf je alleen in Ribeauvillé.

Deel twee staat garant voor rust en ruimte in de prachtige, bosrijke omgeving van La Petite Pierre. Bezoek het kasteel, wandel door de bossen of neem een duik in het zwembad van het hotel. De wijn is nog steeds goed, het terras is er ook, maar nu kijk je uit op de groene hellingen, een kasteel, bomen en weilanden.

Aanrijden via/combineren met Luxemburg mogelijk
Aanrijden via/combineren met de Moezel mogelijk

Ribeauvillé

Je verblijft in het prachtige plaatsje Ribeauvillé. De fraaie, lange Grand Rue is een aaneenschakeling van traditionele huizen in verschillende, heldere kleuren, pleintjes en winkeltjes. Het toerisme viert hoogtij in Ribeauvillé, maar dat heeft zo z’n voordelen, zo heb je een ruime keuze aan restaurants.

Hotelinformatie

Aan het leukste plein van de Grand Rue ligt het hotel; een twee sterrenhotel met ruime kamers. Het hotel heeft een gezellige taverne (restaurant) en een prettig terras onder de luifels. De motoren kunnen gestald worden in de garage op 200 meter van het hotel.

Kamers: Nette éénpersoonskamers en ruime twee- en meerpersoonskamers tot maximaal 5 personen. De kamers zijn allemaal verschillend en hebben een badkamer met douche of bad en TV. De tweepersoonskamers hebben uitzicht op het plein en zijn uitgerust met tweepersoonsbedden met gescheiden beddengoed.
Ontbijt: ontbijtbuffet
Halfpension: 3 gangenmenu met hoofdgerecht keuze (niet op zondagen)
Parkeren: garage (gratis)

La Petite Pierre

Boek je de 7 daagse reis verblijf je de laatste twee nachten in het charmante plaatsje La Petite Pierre. Het ligt middenin de bossen met een statige kasteel uit de 12e eeuw.

Hotelinformatie

Middenin het kleine plaatsje licht het gezellige hotel. Het hotel heeft vele algemene ruimtes, een heerlijk terras met uitzicht op het kasteel en een overdekt zwembad.

Kamers: Nette éénpersoonskamers en ruime tweepersoonskamers met zitje, badkamer, TV en een balkon met uitzicht op het kasteel. De tweepersoonskamers zijn uitgerust met een tweepersoonsbed met gescheiden beddengoed. Deze kamers kunnen eventueel als 3 persoonskamer worden gebruikt.
Ontbijt: ontbijtbuffet
Halfpension: 3 gangenmenu met hoofdmenukeuze (niet op zondagen)
Parkeren: In de tuin achter het hotel, er is ook beperkt ruimte in de garage (gratis)

Routes

Het zuidelijk deel van de Vogezen wordt met alle haarspeldbochten door veel motorrijders als pittig ervaren. Het noordelijke deel kent wat meer langere bochten en is vlakker. De dagafstanden liggen tussen de 200 en 235 kilometer. De aanrijdroute start in de buurt van Obernai (F). De uitrijdroute eindigt bij Zweibrücken (D).

Route informatie